Videochat Bacau - Lux Studio

Blog

Videochat de acasa sau de la studio?

By: | Tags: , , | Comments: 0

In momentul in care esti pregatita pentru a face un pas spre acest domeniu, ai doua optiuni: fie alegi sa faci totul pe cont propriu, fie alegi sa fii model intr-un studio special amenajat. Sunt numeroase pareri despre cum e mai bine, unde se castiga mai mult sau unde sunt conditiile mai avantajoase, existand pareri atat pro cat si contra pentru ambele optiuni.

  1. Procentajul de la studio vs de acasa   

            Studio: In functie de politica firme, fiecare studio acorda modelului un anumit procent din  incasari. E de la sine inteles faptul ca o companie mare are cheltuieli pe masura, asa ca este interesul ambelor parti ca modelul sa castige cat mai mult. In cele din urma, tu primesti comision din ceva consistent, dintr-o suma foarte greu de atins acasa. Acest lucru te va face sa lucrezi mai cu spor pentru ca procentul tau sa insemne un castig fabulos pentru tine.

            Acasa: Adio ambitie! Cu toate astea, iti vei spune „Ce mai conteaza cat fac, iau 100%, nu?” Intre a castiga la studio 400$ din procentajul oferit si a lua acasa 100% din 50$, tu ce ai alege? In momentul in care alegi sa lucrezi de acasa, site-ul este primul care pierde din castiguri, deoarece modelele nu reusesc sa faca performanta.

  1. Partea tehnica

            Studio: Ca si model de studio, trebuie doar sa intri online si sa-ti „faci treaba”. Suportul se ocupa de lumini, de aparatura, de cum se vede, pentru ca este si interesul studioului ca modelul sa aiba incasari bune. Un alt avantaj este faptul ca la internet, studioul are un pachet business cu banda nelimitata si  indiferent de cat de bun ar fi internetul acasa, nu o sa fie la fel de bun ca la studio. Studioul este in primul rand o companie, iar banda de internet oferita companiilor nici nu se compara cu orice abonament facut pe persoana fizica, iar tu ca si model stai fara griji.

            Acasa: Poate te vei gandi ca partea tehnica nu e extrem de importanta, insa este!  Multe modele nu detin aparatura necesara conform cerintelor venite din partea site-urilor: calculator performant, camera video capabila sa transmita HD, internet prin fibra optica, lumini profesionale, etc. E greu acasa, mai ales acum cand membrii au pretentia sa te vada perfect si sa vada ca te misti in timp real.

  1. Decorul

                        Studio: Videochatul a evoluat extrem de mult si atat site-urile cat si clientii platitori au pretentia ca modelele sa aiba decoruri bine amenajate. Decorul ajuta foarte mult modelul, iar un studio mereu va investi pentru a-i oferi modelului un mediu in care sa se poata simti in largul sau dar care sa atraga si ochiul clientilor.

            Acasa: Majoritatea modelelor care lucreaza de acasa nu isi permit sa investeasca pentru a creea un ambient frumos. Insa, un model se simte altfel si transmite o altfel de stare cand lucreaza intr-un decor deosebit.

  1. angajari videochat bacauLegalitatea

            Studio: Chiar daca vorbim de videochat, asta nu inseamna ca nu poate fi considerat un loc de munca, care in acelasi timp implica si vechime, in urma semnarii unui contract de munca. Acest lucru poate fi un atu in momentul in care incetati activitatea si gasiti locul de munca mult visat. Noul angajator va fi extrem de impresionant sa vada ca ai vechime mare la ultimul job. Un studio iti da sansa sa te simti linistita din acest punct de vedere.

            Acasa: Un model independent care doreste sa lucreze si legal, va plati taxe si impozite, pe care un model la studio nu le plateste. Modelele independente nu fac asta. Prefera sa lucreze la negru.

  1. Notiuni de training

            Studio: Studioul stie cum sa te promoveze ca si model, iar sraff-ul iti pune pe tava tot ce trebuie sa stii ca sa ajungi cat mai repede sa castigi cat mai multi bani. Cum apare un lucru nou, ti se spune imediat. Videochat-ul nu este chiar usor. Trebuie sa reusesti sa imbini dansul erotic cu arta conversatiei si cu promovarea personala. In aceeasi masura, va trebui sa devii populara, sa dezvolti si sa sustii conversatii pe orice tema in limba engleza, sa te faci interesanta pentru cei care te privesc prin intermediul camerei video.

            Acasa:  Atunci cand lucreaza de acasa, modelele nu au pe nimeni care sa le ajute, sa le indrume si sa le sustina in evolutia lor.

  1. Programul

            Studio: La studio mereu ai un program bine stabilit. Existenta regularitatii aduce cu sine in final incasari mai mari. Este un loc de munca si te porti ca atare. Daca ai fi angajata intr-un alt loc de munca, nu te suna seful la 08:00 dimineata sa te intrebe de ce nu ai venit la munca, ci te da afara direct.

            Acasa: Lucrand de acasa, modelul isi stabileste singura programul, existand astfel foarte multe lucruri care te vor distrage de la munca. In momentul in care esti propriul tau sef, este foarte greu sa-ti impui un program. O sa se intample sa-ti „piara cheful” si-o sa te gandesti „las ca maine stau mai mult online”, inca o sa te amagesti singura. Videochatul inseamna si rabdare!

  1. Relatia cu site-urile

            Studio: Site-urile vor cat mai multe modele, iar faptul ca studiourile asigura site-urilor trafic de modele este un atu. Un model din studio nu intra online oricum, cu va fi mereu aranjata, intr-un decor elegant, cu poze la profil profesionale.

            Acasa: In momentul in care esti acasa, tu cu tine, singura … cat poate castiga site-ul de pe urma ta, comparand cu studioul care face totul la un nivel profesionist.

  1. Cheltuielile

            Studio: Cheltuielile unui model care lucreaza la studio sunt nesemnificative.

            Acasa: Sa lucrezi de acasa implica si anumite cheltuieli: chirie, internet, aparatura, utilitati, sedinte foto, decor, comisioane si lista e lunga. Care mai e avantajul procentului de 100%? Din acest punct de vedere, multe modele renunta in a mai investi, iar o investitie mica inseamna castiguri mici. Sa fii propriul sef nu este usor.

  1. Confidentialitate

            Studio: Intr-un studio care se respecta, discretia va fi mereu importanta. Lux studio garanteaza discretie pentru toate modelele. Nimeni poate de nu va stii daca un model face videochat sau nu.

            Acasa: Atunci cand lucreaza de acasa, modelele isi asuma riscul major ca vecinii, prietenii si familia sa afle de domeniul in care lucrezi. Pentru a lucra ca model de videochat ai nevoie de o camera special amenajata, o camera video si un sistem de lumini.  Orice vizitator care vede acest „decor”, se va gandi la videochat.

         10.Suportul unei echipe

            Studio: In momentul in care decizi sa fii angajata unui studio, problemele tehnice si logistice pe care le intampina acest domeniu, nu te mai privesc: probleme tehnice cu calculatorul, probleme cu aranjarea sistemului de lumini, configurarea tehnica necesara pentru o imagine de calitate HD, lipsa trainingului specializat, lipsa promovarii, etc. Modelele care lucreaza de la studio au parte de suportul unei echipe cu adevarat profesioniste si serioase, astfel isi pot desfasura activitatea in liniste pentru a-si creste performantele ca performer de videochat.

            Acasa: Modelele care lucreaza de acasa trebuie sa fie un bun IT-ist, manager, trainer, model, dansator, vorbitor de limba engleza, webmaster, make-up artist, designer de amenajari interioare, etc.

            Priveste intreaba poveste ca si cum te-ai duce la sala, si trebuie sa alegi daca vei apela la un antrenor sau nu. In momentul in care beneficiezi de serviciile unui antrenor, acesta nu te va lasa sa stai, iar totul merge brici: tu faci tot ce spune, te ambitioneaza si reusesti in sfarsit sa slabesti. Dar daca te duci la sala si faci singura exercitiile, nu o sa ai acelasi rezultat. Nu o sa lucrezi la capacitate maxima si te duci cand ai chef.

“A fi împreună este un început, a rămâne împreună este un progres, a lucra împreună este un succes.” Henry Ford