Studio sau acasa?

Mai profitabil si mai placut, daca lucrati cu un studio serios.

Activitatea de videochat se poate desfasura fie acasa, la domiciliul modelului, fie intr-un cadru organizat in scopuri comerciale numit studio.

Un studio este o locatie special creata pentru desfasurarea activitatii de videochat si in general este construit ca un spatiu cu multe incaperi (individuale in cazul studiourile profesionale, la gramada in cazul studiourilor amatoricesti) unde mai multe modele pot lucra simultan. Studiourile variaza in marime foarte mult, putand numi studio si un apartament de 2 camere si 4 posturi de lucru cat si un mamut de 100 de camere si 100 de posturi de lucru. Un studio in general are o conexiune internet de mare viteza si foarte stabila, personal tehnic specializat si aparatura de calitate mai buna.

Studiourile lucreaza in parteneriat cu modelele lor, impartind castigurile 50-50 in cele mai multe cazuri. Acest aranjament este profitabil pentru ambele parti.

Modelele se pot concentra pe showuri fara a-si pierde timpul cu probleme tehnice, aspecte administrative sau chiar comerciale (precum contracte externe sau contracte de plata, lucruri in sarcina studioului) in timp ce studioul face toate investitiile banesti in echipamente si in buna desfasurare a activitatii (chiria spatiului, plata internetului etc.) si se ocupa de toate aspectele administrative (contracte de munca, de colaborare, plata la timp a modelelor etc).

Desigur la fel cum exista afaceri si afaceri exista si studiouri si studiouri. De la amatori care-si deschid un studio in propriul apartament, “incercand marea cu degetul” la studiouri conduse de manageri profesionisti, cu reguli stricte si unde investitiile sunt de sute sau chiar milioane de euro.

 

Unde e mai bine?

1. Conditiile de plata

Studio – In general studiourile platesc din buzunar modelele, fara a astepta ca banii sa “intre” de la siteul (sau siteurile) cu care se colaboreaza. In acest fel modelele sunt platite mai repede si mai prompt.

Acasa – Banii modelului sunt virati direct de catre siteul (sau siteurile) unde aceasta lucreaza. Multe siteuri de videochat platesc cu o intarziere de 2-3 saptamani (banii facuti azi sunt platiti de abia peste 2-3 saptamani).

Avantajele la acest punct sunt de partea studioului, in general fiind mai rapid si mai comod sa fii platit ca model de catre un studio decat de catre site direct. 1-0 pentru studio.

2. Costuri

Studio – Toate costurile sunt suportate de catre studio. Aceste costuri includ echipamente (calculator, camera video, internet), servicii precum contabilitate si administrare precum si taxe si comisioane percepute de catre banci pentru procesarea platilor.

Acasa – Costurile sunt suportate in totalitate de catre model. Intrucat majoritatea oamenilor au in ziua de azi un calculator mai mult sau mai putin performant si internet in banda larga la care se adauga o camera web care nu este scumpa, acestea nu vor constitui un cost major. Modelul va fi responsabil de plata comisioanelor bancare precum si isi va aranja singur plata taxelor.

O lupta stransa la acest punct, dar nimeni nu castiga. Scorul in continuare 1-0.

3. Comisioane

Studio – Studiourile percep comisioane consistente, care merg de la 50% din incasari la 20% din incasari. Ca mentiune, unele studiouri, in special cele foarte mari, au intelegeri speciale cu site-urile partenere si implicit sunt platite mai bine.

Acasa – Modelul pastreaza 100% din incasari, dar nu uita sa scazi cheltuielile mentionate mai sus.

Scorul? Aici te lasam pe tine sa faci socoteala.

4. Program de lucru

Studio – In general, modelele care lucreaza in cadrul unui studio respecta un program mai mult sau mai putin fix. Aceasta regularitate a programului se traduce in final prin incasari per ansamblu substantial mai mari.

Acasa – Modelul isi fixeaza singur programul. Lucrand de acasa exista foarte multe lucruri care te distrag de la munca, lucruri precum televizorul mergand, alti oameni in acelasi spatiu etc. In general munca de acasa nu este nici pe departe la fel de productiva ca munca intr-un birou, indiferent de ceea ce faci, iar videochatul nu este o exceptie.

Cu toate ca programul flexibil de acasa suna foarte apetisant, in practica el este mai neproductiv decat disciplina unui studio bine condus. Studioul puncteaza in ciuda aparentelor : 2-0.

5. Atmosfera

Studio – Lucrul intr-un studio implica participarea intr-un colectiv. La un studio vei avea colegi, oameni la fel ca tine cu care vei putea socializa usor si placut. Va fi mai usor sa inveti “dedesubturile” meseriei si vei putea vedea mereu cat de bine te descurci in comparatie cu ceilalti.

Acasa – Acasa e acasa, mereu te vei simti bine in propria ta casa.

Parerile sunt impartite la acest punct. Depinde de personalitatea fiecarui om in parte daca prefera lucrul solitar sau in colectiv. Inca un punct unde nimeni nu puncteaza decisiv. Scorul ramane in continuare 2-0.

6. Training

Studio – Studiourile profesioniste ofera training si consultanta modelelor. Modelele vor sti ce trebuie sa faca si cum trebuie sa se comporte ca sa castige mai multi bani.

Acasa – Modelul nu beneficiaza de training. Desigur un model competent poate cauta training singur si in mod sigur va invata pe parcurs, dar cel putin la inceput “se va scarpina putin in cap” intrebandu-se cu “ce se mananca” videochatul asta.

Adevarul este ca sunt extrem de putine modelele care au acea curiozitate si determinare de a se perfectiona, in special in lipsa presiunilor externe (cum ar fi din partea unui manager de studio de exemplu). Acest punct este castigat decisiv de catre studio, scor final 3-1.

Concluzii:

In ciuda comisioanelor percepute, programul regulat, trainingul si disciplina vor face ca modelele sa castige in general mai multi bani la sfarsitul lunii decat lucrand de acasa. Exista bineinteles si exceptii de la regula sau cazuri speciale cand lucrul de acasa este ori necesar ori poate chiar mai profitabil. Totusi fara o disciplina personala de fier, chiar si cu 100% din banii produsi, un model va castiga in general mai putin lucrand de acasa decat intr-un studio profesionist.

Deci in incheiere, lucrul intr-un studio bun este mai profitabil decat lucrul pe cont propriu de acasa.

 

 

 • Testimoniale

  Inainte de LUX STUDIO, am avut o experienta neplacuta in acest domeniu. Credeam ca asta inseamna videochat. Aici am intalnit oameni profi, o echipa care mi-a demonstrat ca munca in videochat poate fi placuta. Nu doar castigurile au fost duble din prima luna, dar si ambientul e placut: ma simt bine si castig bine!

  LUX Studio - videochat bacau

  Andreea,

 • Testimoniale

  Pentru mine nu e doar un job, aici am prietenii care imi sunt alaturi, aici ma incarc cu energie pozitiva, aici ma dezvolt ca om, invat engleza si psihologie, cate ceva nou in fiecare zi. Stiu cine vreau sa fiu in viitor, si acest job imi ofera posibilitatea sa economisesc banii si sa ma dezvolt personal, pentru ca visele mele sa devina realitate.

  LUX Studio - videochat bacau

  Ana,

 • Testimoniale

  Videochat-ul a insemnat pentru mine sansa de a fi pe picioarele mele. Divortata, cu un copil, si cu teama ca nu voi putea sa imi revin si sa ii ofer copilului ce merita am dat o sansa acestui job. Nu stiu ce as fi facut fara sprijinul oamenilor de aici. Acum, multumita LUX STUDIO, am bani si timp pentru viata pe care o meritam.

  LUX Studio - videochat bacau

  Sonia,

 • Testimoniale

  Diferenta intre "inainte sa lucrez in videochat" si "dupa" e ca inainte ma uitam cu invidie la fetele din jur, acum privesc doar inainte si zambesc, iar fetele din jur se uita cu invidie la mine: am grija de mine, am timp pentru mine si imi permit ce imi doresc. Nu as mai putea lucra 8 ore pe zi, cu stres si sefi insuportabili pentru 1.000 de lei.

  LUX Studio - videochat bacau

  Bianca,

 • Testimoniale

  Datorita prejudecatilor sociale, mi-a fost greu sa ma decid. Astazi am inteles ca in viata mea eu contez si limitele mi le stabilesc singura, nu societatea. Astazi traiesc asa cum doar visam inainte, atat eu cat si familia mea.

  LUX Studio - videochat bacau

  Roxana,

 • Testimoniale

  Am aflat de Lux Studio de la o prietena care lucra aici. Am fost placut impresionata de echipa de oameni deosebiti pe care am gasit-o aici . Am descoperit un mediu placut si relaxant.. Am invatat sa fiu activa pe camera, sa fiu cat mai sociabila si zambitoare. Daca ar fi sa aleg din nou Lux Studio , nu as ezita!”

  LUX Studio - videochat bacau

  Adriana,

 • Testimoniale

  Recomand din tot sufletul Lux Studio. Prima data cand am ajuns aici nu aveam nici o idee cu ce “se mananca” videochat-ul, insa cu ajutorul trainerului am devenit dintr-o fata timida, o persoana cu mintea deschisa, dezinvolta si o reala incredere in mine. Ma bucur enorm ca am facut aceasta alegere si ca din toate studiourile din Bacau am decis sa ma angajez aici.

  LUX Studio - videochat bacau

  Irina,

 • Testimoniale

  Din momentul in care am intrat pe usa studioului am fost intampinata cu zambete! Desi mai lucrasem in domeniu, nu intalnisem niciodata un colectiv atat de cald si unit. Felicitari pentru profesionalismul de care dati dovada in fiecare zi!

  LUX Studio - videochat bacau

  Andreea,

Intrebari frecvente

Trebuie sa arat foarte bine pentru a lucra in acest domeniu?

Aspectul fizic nu este intotdeauna cel mai important, ingredientele care dau valoare muncii tale sunt motivatia, seriozitatea. Nu trebuie sa fii un top model pentru a avea succes in acest jos si a face multi bani, trebuie sa fii in primul rand tu, sa fii naturala si sa stii exact ce-ti doresti de la acest job.

Pot lucra si de acasa?

Din pacate nu. Cea mai buna alegere este sa vii sa lucrezi din studio. Aici vei avea parte de o sedinta foto profesionista, de training de calitate, de un design deosebit al camerelor, de aparatura tehnica de ultima performanta, de un mediu de lucru placut samd.Iar pentru a face bani in acest domeniu este nevoie de toate.Te astept cu drag la un interviu!

Anagajati si baieti sau cupluri?

Nu. Angajam numai fete.

Am 37 de ani si limba engleza mediu. Ma pot angaja in aceste conditii?

In principiu, limita noastra de varsta este de 30 de ani, insa daca cunoasteti limba engleza la nivel avansat, va descurcati cu calculatorul si aveti un fizic si o atitudine placuta, va astept la un interviu pentru a discuta mai multe.

Oferiti si salariu fix sau numai comision?

In acest job un salariu fix este mai dezvantajos decat unul la comision. Se incepe cu un procent de 50%, maxim poti ajunge la un procent de 70%.

Sunt ceva mai grasuta, conteaza?

Conteaza si aspectul fizic, insa asa cum am spus si mai sus, atitudinea este mai importanta. Trebuie sa fii tu, sa te pui in valoare, sa zambesti, sa te simti bine in pielea ta. Acest lucru se vede si vei transmite energie pozitiva, lucru ce este esential in acest job.Te astept la interviu pentru a-ti povesti mai multe